Tuesday, August 10, 2010

i love Malaysia LOL

K,
lama gila aku ta update blog nih.haha simply busy, no other reason
so.ya !
im here.i mean msia.

yang agak ta sedap nak dgr :
x : bello balik??? sembang kuat giler, nk ddk rumah sorg2 menghadap dinding etc mengada2
y : haha bello,apa jadi ngn salam perantau dalam paper Metro nnty??
z : ha tu mesty ta tahan dah summer kat egyptkan ??aku dah bape kali suruh ko balik.tulah degil..baguih sgt lah tu.balik sorg2 !! transit lah ko kebosanan sorang2

tp ade je
yang agak positif nak dgr (actually aku ckp dgn diri sendiri, schizo chic kan :P )

A : lai2.. asam pedas ikan pari for you dekat rumah :)


so nak cerita la jugak pengalaman aku balik

[i mean from Cairo --> Doha -->Singapore --> Malaysia ( JB )]


  • disebabkan aku nih mengada-ngada (bak kata individu x),aku tempah tiket lambat lah.housemate aku dah balik hampir seminggu lebih baru aku book tiket.bagus kan?? (yelah.sampai menyusahkan abg sham.SUMPAH SORRY!! )


  • supposed tiket aku nak on the 17th Aug but then,di sebabkan full and idk apa lagy reason nya.so aku end up amik tiket to Singapore on the 9th Aug (hikmah nya balik awal and i paid for MORE. ha padan muka aku)


  • so,aku ke cairo air port.thanx to abg sham,dat aku dapat same flight ngan sorang ustaz ni, kelakar kot ustaz nih, xde lah poyo sgt mcm ustaz2 tipikal yang lain


  • msa time check in tu..pegawai arab yang jaga tu tengok aku semacam and that time aku rasa cam aku nih watak harry potter,and pegawai tu Goblins.(alah..scene harry potter nak gi amik duit dkt Bank.mesty tengok kan?)

so pegawai tu tanya aku :
pegawai :are you travelling alone??
aku :huh/ yes, why?
pegawai : since you'll bealone in Doha and Singapore..do you have your credit card with you??and when you reach Singapore,who would pick u up??
aku : well sir...i got my best friend with me.i mean HSBC atm card and some USD cash .umm when i reach singapore.....haha idk yet.but dont worry..i would be ocay. *darlie smile
sumpah pegawai tu pandang pelik mcam aku nih budak 7 tahun naik flight..banyak kali aku cakap dont worry,i would b fine,and bad people would think twice to rob me coz im good in making drama (pretending like im travelling with my foster parents or something)

  • So, dalam Qatar Airways tu aku duduk and aku terus cari movie yang aku belum tengok.but unfortunately,bnyak yang dah tengok.so aku main game jelahh...

  • masa dalam flight.mak cik arab sebelah aku cam takut and gelabah sikit naik aeroplane.dia apa lagi bila gerak je kapal terbang tu,dia terus pgg kuat tangan aku.lama gak ah nak calm kan dia.aku terfikir,if aku assists doktor OR nnty aku jadi doktor esok,camni kot nak calm kan patient.nak2 yg tgh nak beranak.mcam2 style pitching ada .. phewwh..mmg mencabar.ikut kan hati nak inject ubat penenang je time tu (penyelasaian mudah bagy org yang kurang hospitality skill cam aku LOL)

  • Perjalanan ke Doha not so much event.yang aku tahu.makan and movie.perjalanan ta lama mana,tahu2 je da sampai.then aku menapak di Gate 8 (Doha).nasib ada teman nak borak.yelah aku dah lah tak ngntuk and tak lapar sbb dah makan bnyak dalam flight sebelum.so bosan2 cari lah teman bersembang, nama dia Christine.She's from New York nak ke Frankfurt katanya.So nak pendek kan perbualan kami yang macam 2 budak tadika yg baru jumpa (i mean tak kisah wutever ur religion,bangsa,warna kulit or parti apa),she talked about her volunteer work she's joining in kazakhstan,about NY,about me taking medical prog,and not to forget about the entertainment world in US.haha.it was fun. sampai ta perasaan waktu nak depart.so we hugged and said goodbye..*bye christine!
  • time for my flight pun akhir nya tiba.masa dalam co-bus to aeroplane, aku jumpa cowok indonesia ini (tapi mmg aku ta ingat nama nya!!) :
y : hye ! where are u from?? (t'gelak aku.kok bahasa inggeris.kan bisa berbahasa indonesia aja.LOL)
aku : sy??sy dari malaysia mahunya ke singapura.. (kemain lagi dgn loghat indonesia, nasib jenis kaki layan movie indonesia)
y : sy indonesia..
aku : haha.oh percakapannya sy sudah tahu..kalau mahu tahu sy lagy dgr lagu dari indonesia.Rossa ! (coz i was listening to my mp4)
bnyak juga yang sempat kami bual kan.SUMPAH nampak gila dia tu rindu kat family dia (yelah 2 tahun kot tak balik).aku bujet je nak jadi perantau terhormat.tp hampeh ... (maaf kwn2 ku di Egypt.aku mungkir janji.keadaan memaksa..lol)
masuk dalm flight : urgh !! aku ta suka coz aku dapat seattgh(bukan nya apa,nnty susah nak minta air oren,sirap,cendol etc..).but fortunately,ada sorg european woman ni begging nak sit aku coz nak ddk sblh husband dia.lyn jelah.lagi pun dpt dok tepi..but stylo kot couple tu.dah tua mgkin muda nenek aku lg lah ..i bet,dia pkai royal blue sleeveless dress by Dorothy Perkins and husband dia pulak dgn mustache melentik yg mcam sarjan dalam Gerak Khas.
tgh menyelesakan diri dgn sit baru tu,tiba2 :

pramugari : excuse me miss. are u travelling alone??
aku : yes.why??
pramugari : Do u mine if u exchange ur sit with that sir over there??
aku : what??another change? No.im sorry no..!
*aku nengok muka pramugari tak boleh tahan dah..serba salah kot..aku pun xsampai hati
aku : ey..im kiddin okay.enjoy your seAt sir ! *aku cakap kat mat salleh tu with a smile

so tgh2 aku syok tengok cerita iron man 2..pandangan aku lari melihat orang2 di sekeliling aku..macam selebriti pun ada."macam2 ada" bak kata orang yang ada ASTRO kat umah (ala, dialog iklan)
hugh jackman,Justin Bieber,bon jovi,sandra bullock,fantasia barrino,Geri haliwell pun ada.dah ah sebelah aku yang si Geri and Fantasia tu....tapi itu semua iras2 je...haha
.tapi aku terasa gak nak amik autogrph dorg huhu..LOL tapi yang pling aku nak tanda tgn sorg budak yang mmg iras ah dgn muka shiloh ank jolie pitt tuh..nasib ah tido je keje budak tuh..comel haha
dah la enuf lah ngn fantasi aku tu.berangan betul nak jumpa artist2 tu semua dah ar naik economy clss jep.merepek betul.impossible ! huhu
then akhirnya aku tido gak.movie kat dpn aku tu terpasang setia kut, and finally aku tiba juga kat S'pore.sebelum keluar tu,pramugari tdi kasi aku blanket Qatar Airways...
mmg bertuah lah, dia yg bagi free.aku dah ah mmg kesjukan walaupun time tu aku smpai dalam kul 3 ptg waktu s'pore..
then aku pandai2 lah naik bus and taxi utk balik rumah, smpai2 rumah je,

aku bagi salam ... adik aku tgk dari tingkap lama gila, x cam agak nya akak dia yg bertutup litup ni balik. lama2 baru buka pintu.lol

mak aku terkejut, marah2 ckp knp nak balik x bgtahu. cecehh marah konon hehe rindu kann..
hmm ada lah 2-3 jam lps aku sampai tu (aku still lagi x bertukar baju sbb syok bersembang dgn mak) abah pulak balik dari kerja.. dia senyum, benda 1st dia cakap, "eh awak balik ? kenapa muka x mcm arab?" haha, down gila kena kutuk dgn abah sendiri ( yelah kulit arab kan lawa2, putih merah) lol. cheit. aku gelak je, hulur tangan salam, cium tangan yg aku rindu sgt tu :)



 thanx to Zee Avi for those nice songs (buat kan perjalanan aku tak terasa bosan and panjang).
dengan segala hormatnya : KANTOI

tak sangka bapak aku pun suka/layan lagu nih :) siap ada CD dah dalam kereta.lagi advance plak hehe

2 comments:

amira rasyidah said...

hey,,belle,,
at last dpt gak bace blog awk..
haha..

Anonymous said...

zee avi..
nice one !
try bitter heart-zee avi..
:)