Sunday, May 16, 2010

Pengalaman Betul Hari Ini !

ya betul.
ikutkan hari ini punya status ym..
pengalaman apa yang aku kumpulkan pada hari ini? (skema betul ayat)

well..i woke up early this morning.switched on the lap top and start thinking.what am i suppose to do today??(sambil tu check whether aku ada dalam list orang terkaya di dunia atau tidak.tapi,tiada.sabar je lah.)
  • oh kena masak breakfast
  • basuh baju sikit
  • nak study histology
  • collect invitation letter dari Samhan
  • jumpa mira rashidah and maryam pukul 10 pagy
  • meet doctor Histology
oke set !
so i started with the cooking.nak masak apa pun ta tahu.lucky that there are still nasi left dalam periuk.so.potong bawang,chili,ikan bilis habis! so pakai serbuk ikan bilis je,black pepper,sedikit instant perencah nasi goreng .tadaaa siap ! nasi goreng ta cukup bahan

then next thing,laundry..paling senang.masuk kan baju2 semua,tekan on and evrything and let it be.
sambil tu buka lah buka histology (tapi ta boleh nak masuk.histo plain subject.agak bosan lah)

kes letter tu pula macam tade berita.(kata nak bagi .bila entah.)so i called atieq.asking about the letter.last last aku print sendiri dan mulakan kerja aku.balas email and everything .tiba2 mira buzz..almost 10 a.m.off lappy and out to gamaah..

while searching for the man (head dep of histo) ....
kelakar .i mean,bila kita naik atas dia dekat bawah,bila dia naik atas kita pula dekat bawah.tapi jumpa juga.n i passed the letter and explained a bit and stuff.the meeting went ocay.

went back home with super satisfaction...bila sampai rumah,terus terasa nak potong rambut.i dont know what i was thinking.jadi...aku call here and there tanya the nearest salon..
so we found out about Monalisa salon.. member tu cuma cakap the salon is near somewhere Apple ( a fast food kind of restaurant).kira gamble lah aku and my housemate (ayu) cari salon tu.nasib famous kott..(not us..the salon lah..).

so nak pendek kan cerita kami jumpa salon nya..aku masukk..happy gila.semangat pun juga.lama ta masuk salon. :p kami masuk and i asked :

me : hello.salam !
receptionist : :) (senyum je ta kata apa)
me : well..can you speak english??
receptionist : what do you want?? (act,he spoke in arabic lah )
me : ........ (aku ta tahu nak kata apa.haish kamus arab aku ta khatam lagy lah pakcik )
me : :) (time aku pula senyum..oke oke i need a clue or something!)

aku pun buat lah gaya sehebat mungkin.macam shin chan pun ada gak aku rasa.hehehe

nasib dia faham.
then i told them iwant a nice short kinda bob hair.(ta cakap pun,tapi bijak ta aku keluar kan gambar Katie Holmes) :P
tapi leceh lah juga nak potong rambut di egypt ni ( i dont know,maybe Tanta je kot )

i tell you what :

  • i want a nice short haircut.tapi boleh diorang kata,buat apa nak potong kan dah ocay.lemah betullah.. (habis nak tunggu rambut sampai rosak,panjang ke kaki ke baru nak potong ?? pelikk)
  • straighten rambut.bukannya apa aku saja je nak menggedik..tapi dia ta bagi.Alasan : rambut aku dah lurus lah apalah.(hai kalau kat msia amoi2 tu dah rebonding pun nak kasi pakai seterika baju lagi tahu)
  • cara dia potong : perghh..mmg mencabar kulit kepala aku.kasar ..pengalaman betul !! Dia ikat rambut aku ala2 pony tail and then cut my hair just like that !! Oh my God!! aku mmg ta terkata apa.i cant felt my heart beating for a sec. huihh..nak nangis pun ada.tapi aku sabar je lagi."its ocay bello.nnty balik alter." i said to myself.
  • another thing : boleh dia suruh aku pegang straightener dia."WHAT???". .terlepas lah juga mulut aku. i rolled my eyes and started to lose my temper.
  • dah habis potong : aku tengok,ummm....oke lah juga.hair dresser aku tu siap ambil gamba aku lagy LOL :D .malu lah juga macam jadi tumpuan kejap..boleh diorang kata aku nampak macam HONEY??i was like,apa tuh??ta de perkataan lain ke??.well .. my point is diornag enjoy kot buat rambut aku,yelah....asyik buat rambut kerinting kembang je..tiba2 buat something new mesty lah happy..terasa jadi bahan experiment lah pula ..hehe
  • the best part was i got L.E 5 off from the actual price. alahh...oke lah tu..ingat senang ke arab nak kasi kurang harga.hehe
selesai potong rambut.pergi cari bola basket pula.hehe.housemate pesan..seronok juga rumah dah ada bola.ta payah pinjam orang lain lagi :D


again ! balik dengan gembiranya . im happy enough.though sedikit pengalaman hari nih..i shared my new hair with my brother,harry..dia pun padan muka mak suruh dia potong rambut hahaha
he commented :

"macam budak budak !! " and he laughed somemore

"this one??better angle huh??kan kan? haha" i said.
"haha still !! macam budak tadika !!"
he said
cheitt..ta membina betul

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaa
"haha u better tie your hair.let the hair grow faster !! "he commented lagi
"loh..what kind of theory is that lah harry??" i said
apa apa jelah..i dont care
tunggu jelah panjang.erkk theory tu boleh pakai ker??

p.s : sumpah terlupa about my laundry.ta sidai lagy baju nya.aduhai.seronok2 sampai lupa. :p


Every moment is an experience.Precious it !

end

6 comments:

shakir kamaruddin said...

huih..beraninye potong rambut sini..dak laki kalau nk potong rambut sini..dorang suruh dak melayu je..sbb slalu hancur diorang potong..ak penah kena jgk dulu..seriously nampak cam lesbian dia potong..

bello said...

ta pe lah..pengalaman mengajar..
lesbian?? ke awek monsoura??
hehe :p

Fawwaz Zamri said...

yes brani gle kot!!! nvr went to a saloon here.smo suh kawan ptg je..blk msia 1st wk tu mesti dh pegi ptg dh kt saloon la kan..:P ko tu k, gheti2 la ptg rambut tu..:D

bello said...

haha i ta balik msia this year sebab tu buat tindakan drastik.never ka??
maybe you should try lahh.. :D

Awien said...

bello. suka ur hair.comel!:)

bello said...

thanx !
tapi dah alter.kasi layer sikit belakang..i guess better dah kot..hehe :)

ps: dont ever think nak potong rambut di egypt.wash or straighten oke lah kot. ;)